Anna Gulmann

Projektleder, designer og facilitator af læring og innovation.

 
AnnaGulmann2.jpeg

Profil

Jeg er en dreven projektleder og facilitator af læring og innovation, der kommunikerer klart og gerne visuelt. Som designer er jeg handlingsorienteret og formår at omsætte analyse til prototyper og implementerbare løsninger. Jeg forstår at skabe en proaktiv samarbejdskultur og det er et es i tværfaglige projektgrupper. Og så har jeg en dyb viden om design. Til sammen gør det mig til en kompetent driver i at facilitere udviklingen af meningsfuld innovation.

 

Erfaring

 

Københavns Erhvervsakademi
Lektor, Design & Business programmet
Projektleder, Forskning & Innovations Center KEA
Uddannelseskoordinator, Diplom i Design & Business
Oktober 2013 -

Statens Værksteder for Kunst
Projektmedarbejder, Kommunikation
Maj 2013 - September 2013

IKEA of Sweden
Ekstern konsulent, Range & Design Strategy afdelingen
2009 - Aug 2012

Københavns Universitet
Ekstern lektor, Institut for Kunst og kulturvidenskab, Design
Jan 2009 - Aug 2010

Anna Gulmann Design
Designer med selvstændig virksomhed
2001 - 2008

 

Uddannelse

Cand. Mag. i Visuel Kultur,
Københavns Universitet
Institut for Kunst og Kulturvidenskab,
2006 - 2009

B.A. Fashion Design
Central Saint Martins College of Art and Design, London
1998 - 2001

 
 
color-3.png

Lektor og projektleder på Københavns Erhvervsakademi,
Design Business

Siden 2013 har jeg været ansat på Københavns Erhvervsakademi. Som koordinator på en diplomuddannelse under etablering, som projektleder i Forskning & Innovations Center og lektor på Design Business programmet. Her er udvalgte projekter og forløb jeg har varetaget.

 
KEA1.jpg

Projektleder for Sustaining Fashion Seminar

Projektleder, engagering af talere, planlægning og afvikling af event, budgettering og afrapportering.

Et 1-dags seminar på om fremtiden for mode og livsstilsbranche, med en diskussion om, hvordan vi kan understøtte en bæredygtig værdikæde fremover. Med talere fra mode og -livsstilsbranchens uddannelse (KEA), forskning (CBS, DK & UAL, UK) og industri (DK, D). Læs mere om seminaret her. Januar 2017.

KEA_28nov_023_Hi Res.jpg

Strategisk oplæg og workshop om designbegreber og designpraksisser på KEAs design business uddannelser.

En undersøgelse baseret på interviews med undervisere fra 9 forskellige specialer, studieordninger og studentertilfredshedsundersøgelser. Præsenteret på udviklingsdag for underviserne på programmet, efterfulgt af workshops.

Undervisning eksempel 1
Design Challenge: Greening the Fashion Industry

Modeindustrien er blandt de mest forurenende industrier. Hvordan kan vi gøre modeindustrien bæredygtig - socialt, lokalt, globalt og økonomisk? Med en human centred design tilgang arbejdede de studerende på at skabe løsninger på denne Challenge. Jeg faciliterede deres arbejde ud fra 6 forskellige mulige How Might We spørgsmål, der indrammede deres udvikling af løsningskoncepter.

dsc_0448.jpg

Udvikling og facilitering af kursus ‘Professionelle teams’

Udvikling af 4-måneders ekstra-curriculært forløb for 220 studerende på første semester af Designteknologuddannelsen om professionelt teamarbejde, feedback teknikker og konflikthåndtering. Baseret på Hyper Islands Leading Teams in the Digital Age kursusforløb og Hyper Islands værktøjer. Sommer-efterår 2017.

Strategisk oplæg om de kreative branchers fremtid

Oplæg for ledelsen på Design Business om de kreative branchers fremtid, hvilke kompetencer der efterspørges og potentialer for designuddannelserne på KEA. Forud for strategiarbejde om fremtidens designuddannelser på KEAs design program.

IMG_1901.JPG

Undervisning eksempel 2
Udvikling af IoT løsninger til National Museet, Design Museum Denmark og IKEA med brug af human centred design metoder.

Internet of Things er i hastig udvikling. Men hvordan kan vi sikre, at vi skaber applicationer med mennesker i fokus fremfor på teknologien? Med human centred design metoder faciliterede jeg, at de studerende skabte innovative IoT produkter til National Museet, Design Museum Denmark og IKEA med brugerne i centrum.

 

LAUNCH Nordic

I perioden 2014-16 har jeg arbejdet med at accelerere grønne innovationer og anvendelsen af bæredygtige materialer på tværs af værdikæden gennem den globale innovationsplatform LAUNCH Nordic. Dels som projektleder i Forskning og Innovations Center KEA, hvor jeg varetog projektledelsen internt, og så var jeg en del af LAUNCH Nordic projekt teamet. Her er et overblik over, de opgaver jeg har løst i perioden.

LAUNCH Nordic er baseret på et samarbejde mellem IKEA, Novozymes, Kvadrat, Miljøstyrelsen og Region Skåne. LAUNCH Nordic blev grundlagt i 2013 i samarbejde med LAUNCH grundlæggerne NASA, NIKE, The U.S. Agency for International Development (USAID) og The U.S. Department of State. www.launch.org/nordic

Københavns Erhvervsakademi, DDC, Danish Fashion Institute og Leaderlab var stiftende partnere af LAUNCH Nordic i 2013.

 
 
16936845164_d9f55619e4_o.jpg

LAUNCH Nordic 2016

Her bidrog jeg til at evaluere de to første LAUNCH Nordic cyklusser ved at gennemføre interviews med 11 innovatører om udbyttet af deres deltagelse i LAUNCH Nordic.


LAUNCH Nordic 2015

Her var jeg aktiv i LAUNCH Nordic ved assistere projekt teamet i at planlægge og afvikle Big Think, et 1 dags event med 30 nøglepersoner indenfor industri, politik, forskning identificerer barriere og potentialer for mere bæredygtige materialer og produktion, og definere årets LAUNCH Nordic Challenge. Ved at assistere projektgruppen i at planlægge og afvikle the LAUNCH Nordic Summit, et 1 dags event, hvor årets innovation challenge annonceres. For 150 nøglepersoner på tværs af værdikæden, innovatører, politikere, og nøglerepræsentanter for materialeværdikæden. Herefter arbejdede jeg med scoute, identificere, screene og udvælgelse af innovationer indenfor bæredygtige materialer, produktionsformer og forbrugs- og forretningsmodeller. Og til slut at indgå som interviewer af de top 20 udvalgte innovatører og fremstille og shortliste de mest relevante for LAUNCH Nordic boarded.

Herefter gik jeg på barsel, hvorfor jeg ikke bidrog til resten af LAUNCH Nordics aktiviteter dette år.

25135372488_e3c946e63f_o.jpg

launch-nordic-forum-2015.jpg

LAUNCH Nordic Innovation Challenge 2014

Ved 2014 cyklussen arbejdede jeg med at scoute innovatører, identificering, screening og udvælgelse af innovationer indenfor bæredygtige materialer, produktionsformer og forbrugs- og forretningsmodeller. Jeg indgik som interviewer af de top 20 udvalgte innovatører for at fremstille og shortliste de mest relevante for LAUNCH Nordic boarded.
Jeg assisterede projektteamet i at arrangere og afvikle LAUNCH Nordic Forum, et 3 dages event for årets 9 udvalgte innovatører, hvor 30 nøglepersoner indenfor industri, investering, forskning og politik hjælper innovatørerne til at skalere deres forretning globalt. Jeg stod for at forberede de 9 udvalgte innovatører på Forum (præsentationsforberedelse, rådgivning ift. forum-forløbet, logistiske forberedelser mm.), samt projektsupport op til og under LAUNCH Nordic Forum. Under forumet faciliterede jeg dialogen mellem udvalgte innovatører i arbejdet med at skalere deres innovationer. Til slut i 2014 cyklussen, var jeg facilitator af acceleratorfasen for tre af de udvalgte innovatører.

Strategisk designkonsulent
for IKEA of Sweden

I mellem 2009-12 arbejdede jeg som ekstern fast tilknyttet udviklings- og strategikonsulent for IKEA of Sweden’s Design & Range Strategy afdeling. Jeg løste opgaver omkring designstrategi, kommunikation og innovative nye satsningsområder, både selvstændigt og i tæt samarbejde med interne ledende medarbejdere. Jeg spottede forandringer i globale forbrugerbehov, identificerede markedspotentialer for IKEA og udviklede strategiske oplæg. Jeg afsluttede arbejdet ved at facilitere workshops for en bred gruppe medarbejdere (business leaders, strateger, produktudviklere, designere m.v.), så de kunne tage ejerskab på og forankre strategierne. Her er et udvalg af de opgaver jeg løste.

IKEA PS ph111950ps.jpg

IKEA PS 2014
Udvikling og workshop facilitering

Udvikling og facillitering af 3 dages workshop for 40 interne og eksterne designere, business leaders og strateger, for Range Strategy afdelingen til opstart af udvikling af kollektionen.

What is democratic design?

Til liveshowet under IKEA Democratic Design Days juni 2017 blev jeg interviewet om, hvad demokratisk design er. Se videoen her.

Make your self FullSizeRender.jpg

Kreativt indhold til bog for IKEA 2016

Bidrag med redaktionelt indhold til bogen ‘Make Yourself at Home’ (udgivet April 2017), medlem af det kreative team, ansvarlig for ide og konceptudvikling, udførelse og fotografering af ‘IKEA DIY makes’ for IKEA Communications.

Talk%2B-%2BVisualizing%2BAsian%2BModernity.jpg

Design Talks for IKEA of Sweden

Som designkonsulent for IKEA har jeg løbende holdt foredrag for Range Strategy, designere og business leaders om globale design tendenser.

Referencer

Pernille Berg, tidligere Chef for Forskning og Innovations Center KEA,
nu Chef for Forskning, Analyse & Videregående Uddannelser, Fonden for Entreprenørskab.

Kontakt: pberg@ffe-ye.dk


Annas faglige design baggrund kombineret med kompetencer indenfor projektstyring og interessenthåndtering var stærkt medvirkende til at sikre en høj kvalitet på tværs af LAUNCH’ aktiviteter.
Anna havde en central rolle i opbygningen af et internationalt innovatør netværk for LAUNCH i perioden 2014-2016. Herudover var Anna som intern projektleder hos KEA en væsentlig del af at sikre et godt, flydende og problemfrit samarbejde på tværs af konsortiet.

Toke Sabroe, medstiftende partner af
LAUNCH Nordic
Kontakt: toke@leaderlab.com

Billeder af arbejde

Kontakt

Navn *
Navn
color-3.png